Blue Moon - anden juli fuldmåne - den 31. juli

Patrick Casaert brugte et blåt filter til at fange dette skud af månen den 27. juli 2015.

Blue Moon kommer! Som det ses på billedet ovenfor af Patrick Casaert - hvis samfund på Facebook kaldes La Lune The Moon - har månen vokset til fuld i denne uge. Patrick brugte et blåt filter til at oprette sit månefoto, og hvis du ser månen i aftenens himmel, vil du se, at den er næsten fuld ... men slet ikke blå farve. Alligevel, som den anden fuldmåne i juli måned, vil mange kalde det en blå måne.

Kalendere siger, at denne måneds anden fuldmåne falder i morgen - den 31. juli 2015. Men for store dele af Nordamerika vil månen vende nøjagtigt fuld inden solopgang den 31. juli .

Således vil mange kalde morgendagens fuldmåne - og sandsynligvis i aften næsten fuldmåne også - en blå måne.

Vil en af ​​disse måner have blå farve? Nix. Navnet Blue Moon har intet at gøre med farven blå. Det er bare et navn på den anden fuldmåne i en kalendermåned.

Hvis månen ikke har blå farve i aften eller i morgen aften, hvordan ser den ud? Det ser ud som enhver almindelig fuldmåne.

Læs om oprindelsen af ​​navnet Blue Moon her

Meteorer foran! Alt hvad du behøver at vide: Perseid meteorbrusebad

Dags- og nattsider af Jorden på øjeblikket 31. juli fuldmåne

Dags- og nattsider af jorden i øjeblikket af 31. juli fuldmåne (31. juli 2015 kl. 10:43 Universal Tine). Billedkreditering via Earth & Moon Viewer

Denne måneds måne bliver nøjagtigt fuld den 31. juli klokken 10:43 Universal Time - standarduretid på den primære meridian på 0 o længdegrad.

Når vi oversætter Universal Time til tidszoner i det amerikanske fastland, ser vi, at månen når toppen af ​​sin fulde fase kl. 06:43 EDT, 5:43 am CDT, 4:43 am MDT eller 3:43 am PDT den morgenen den 31. juli. Betyder det, at du skal kigge efter månen på de nøjagtige tidspunkter? Ikke nødvendigvis. Disse tider angiver bare, hvornår månen er nøjagtigt fuld .

Som altid forbliver månen i nærheden af ​​den fulde fase stort set modsat solen hele natten - stiger omkring solnedgang, overhead omkring midnat og går ned omkring solopgang.

Så selvom aftenens måne vil se rigeligt ud, når den lyser om natten fra skumring til daggry, repræsenterer fullmånen - astronomisk set - kun et flyvende øjeblik af tid.

Det er, når månen står 180 o modsat solen i ekliptisk længde.

Alt hvad du har brug for at vide om Blue Moon den 31. juli

Nederste linje: Fullmåne den 31. juli 2015 vises ikke blå i farve. Men - som den anden af ​​to fulde måner, der forekommer i en enkelt kalendermåned - vil mange kalde det en blå måne.

EarthSky astronomisæt er perfekte til begyndere. Bestil i dag fra EarthSky-butikken

Doner: Din støtte betyder verden for os