Full Hunter's Moon den 24. oktober

Over: 2016's Hunter's Moon via Kurt Zeppetello

24. oktober 2018 bringer den nordlige halvkugls fulde Hunter's Moon. For denne halvkugle tæller denne fuldmåne som efterårets anden fuldmåne (eller anden fuldmåne efter vores efterårshøjdevægt). For den sydlige halvkugle er dette den anden fuldmåne i foråret.

Per definition er Hunter's Moon fuldmåne umiddelbart efter høstmånen, som er den fulde måne tættest på efterårets ækvivalens.

Hvis du bor på den sydlige halvkugle, kommer din fulde høst og Hunter's måner seks måne måneder (seks fulde måner) senere, henholdsvis den 21. marts og den 19. april 2019.

I nærheden af ​​enhver fuldmåne stiger månen i øst omkring solnedgang, klatrer højest op om natten omkring midnat og går ned i vest omkring solopgang. I gennemsnit stiger månen ca. 50 minutter senere med hver dag, der går.

Det er ikke tilfældet omkring Harvest eller Hunter's Moons tid. Omkring disse fulde måner er tiden mellem på hinanden følgende månestigning mindre, mere som 30 minutter på midtnordiske breddegrader.

I mellemtiden for den sydlige halvkugle nu er tiden mellem på hinanden følgende månestigning større end gennemsnittet.

I særdeleshed i oktober 2018 svinger især Hunter's Moon højst 5 grader (10 månediametre) syd for ekliptikken (Jordens orbitalplan). Af den grund stiger årets fuldmåne i oktober efter solnedgang på nordlige breddegrader endnu før solnedgang på sydlige breddegrader.

I efteråret udgør ekliptikens vinkel - solens årlige sti eller månens månedlige sti foran stjernebilledet stjernebilledet - en smal vinkel med horisonten. Billede via classicastronomy.com.

Den smalle vinkel på efterårets ekliptik betyder, at månen stiger mærkbart længere nord på horisonten, fra den ene nat til den næste. Så der er ingen lang periode med mørke mellem solnedgang og måneopgang, og omkring fuldmånets tid ser mange mennesker månen i en skumringshimmel. Billede via classicastronomy.com.

Den komplikation til side, men hvis du ser måneropgangen hver dag i den kommende uge - fra enten den nordlige eller den sydlige halvkugle - vil du se månen stige længere nord (eller længere til venstre) langs den østlige horisont.

I et nøddeskal - for begge halvkugler - indberetter efterårets fulde måner en række måner op til tidligere end gennemsnittet, mens fulde måner om foråret bringer en række af måner op senere end gennemsnittet.

Vil du vide, hvornår månen stiger på din himmel? Klik her og husk at tjekke månefaserne og måneskift- og månesætkasserne .

Jo længere nord du bor fra ækvator, jo større er Hunter's Moon-effekten. I Seattle, Washington (48 grader nordlig bredde) stiger månen for eksempel ca. 30 til 35 minutter senere dagligt i de næste par dage. Ved en langt nordlig forpost - såsom Arctic Village, Alaska (68 grader nordlig breddegrad) - stiger månen på eller i nærheden af ​​samme tid i flere dage.

Månen bliver nøjagtigt fuld den 24. oktober kl. 16:45 Universal Time. I USA's tidszoner, der placerer tiden for fuldmåne den 24. oktober 2018, kl. 12:45 EDT, 11:45 am CDT, 10:45 am MDT, 9:45 am PDT, 8:45 am AKDT ( Alaskan sommertid) og 06:45 HST (Hawaiians standardtid).

Billede via US Naval Observatory, der viser dag- og nattsider af Jorden i øjeblikket af fuldmåne (24. oktober 2018, kl. 16:45 UTC). Skyggelinjen til venstre (kører gennem nordvestlige Nordamerika) viser solopgang den 24. oktober, og skyggelinjen til højre (løber gennem Europa og Afrika) repræsenterer solnedgang den 24. oktober.

Nederste linje: Om natten den 24. oktober 2018 (morgen den 25. oktober), se Hunter's Moon oplyse natten fra skumring til daggry!