Fuld jordbærmåne og Saturn den 27. og 28. juni

Den 27. og 28. juni 2018 finder du fuldmåne - kaldet Rose Moon, Flower Moon eller Strawberry Moon og Oak Moon, Cold Moon eller Long Night's Moon fra den sydlige halvkugle - og kig i månens blænding efter et stjerne-lignende punkt . Det punkt er en planet, Saturn.

Som det fremgår af diagrammet øverst, ønsker du at holde øje med. Inden juni slutter, vil den aftagende gibbous måne parre sig sammen med den røde planet Mars, nu dramatisk lys på vores himmel og på vej mod dens nærmeste og lyseste siden 2003.

Når vores jord drejer sig under himlen på disse juni-aftener, vil denne måneds fulde måne og Saturn bevæge sig vestover over din himmel. Som det ses fra hele Jorden, vil tvillingen klatre højest op om natten omkring midnat og sidde lavt i vest ved daggry den 28. og 29. juni.

Selvfølgelig sad månen og Saturn lavt i vest ved daggry den 27. juni, men de var længere fra hinanden. Eliot Herman fangede dem i Tucson, Arizona's banebrydende daggry. Tak, Eliot! I øvrigt ser en måne lavt i horisonten rødlig ud af samme grund, som solen gør ... for så ser du månen gennem en større end sædvanlig tykkelse af Jordens atmosfære.

Dette er den bedste tid i 2018 at kigge mod Saturns ringe med et teleskop. Tjek disse anbefalede stargazing-placeringer og denne liste over sommerstjernefester. Dette foto er taget omkring Saturns modstand i 2017 af James Martin. Ser du snart Saturns ringe? Læs mig 1.

Månen bliver nøjagtigt fuld den 28. juni 2018, klokken 04:53 koordineret universaltid (UTC). Månen når sin fulde fase mindre end en dag (ca. 16 timer) efter Saturn når modstand, markerer midten af ​​den bedste tid på året for at se den ringede planet. I år, i 2018, når Saturn modstand den 27. juni kl. 13:00 Koordineret universel tid (UTC), og månen bliver fuld ca. 16 timer senere, den 29. juni, kl. 04:53 UTC. Da Saturns modstand og fuldmåne forekommer i umiddelbar nærhed i 2018, har natten den 27. til 28. juni månen og Saturn sammen hele natten lang.

J rgen Andersson fra Swedish Landscape & Nature Photos fangede dette fredelige billede af den næsten fuldmåne ved Big Lake, Storsj n, Sverige, den 25. juni 2018.

Selvom fuldmåne forekommer på det samme øjeblik overalt i verden, varierer uraflæsningen efter tidszone. 28. juni kl. 16:53 UTC oversættes til den 28. juni kl. 12:53 amt Eastern Daylight Time (EDT). I alle de amerikanske tidszoner vest for EDT bliver månen således præcis fuld onsdag 27. juni kl. 23:53 CDT, kl. 22:53 MDT, kl. 21:53 PDT, kl. 20:53 AKDT ( Alaska dagslys tid) og 18:53 HST (Hawaiian Standard Time). Oversæt 28. juni kl. 04:53 UTC til din tid.

Så datoen for fuldmåne i juni 2018 afhænger af din tidszone. Fra det meste af det sammenhængende USA bliver månen fuld om aftenen den 27. juni. Fra Portugal og de vestlige dele af Afrika forekommer øjeblikket af fuldmåne før solopgang 28. juni. For Asien, Indonesien, Australien, New Zealand og i det meste af Europa bliver månen fuld i dagtimerne den 28. juni, hvor solen er over horisonten, og månen er under den. Se det verdensomspændende kort nedenfor.

Billede via US Naval Observatory. Dag- og nattsider af Jorden i øjeblikket af fuldmåne i juni 2018 (28. juni 2018, kl. 04:53 universel tid). Skygge linjen til venstre viser solnedgang 27. juni, og skygge linjen til højre repræsenterer solopgang 28. juni.

Nederste linje: Saturn er det lyse objekt nær fuldmånen den 27. og 28. juni 2018.

En planisphere er praktisk talt uundværligt værktøj til begyndende stargazers. Bestil din EarthSky planisphere fra vores butik.

Hjælp EarthSky med at gå! Doner venligst hvad du kan til vores årlige crowd-finansieringskampagne.