Hvor ofte har vi en blå måne?

Elizabeth Crehan i New Canaan, Connecticut fik dette skud om morgenen den 1. august 2015. Hun sagde, at hun lige tilføjede "en dejlig stille blå nuance!"

Foto øverst af Elizabeth Crehan natten til den 31. juli 2015. Hun sagde, at hun tilføjede "en dejlig, stille blå nuance."

Meteorer foran! Alt hvad du behøver at vide: Perseid meteorbrusebad

I år, i 2015, falder den blå måne - den anden af ​​to fulde måner i en kalendermåned den 31. juli 2015. Det præcise øjeblik af denne fuldmåne den 31. juli var 10:43 UTC (06:43 EDT, 05:43 CDT, 4:43 am MDT eller 3:43 am PDT om morgenen den 31. juli).

Hvor ofte har vi en blå måne? For svaret skal du se på et koncept fra astronomi- og kalenderstudier, på det, der kaldes Metonic-cyklus.

Metonic-cyklus er en periode på 19 kalenderår (235 månemåneder), hvorefter de nye og fulde måner vender tilbage til de samme (eller næsten de samme) datoer i året.

Derfor, 19 år fra nu, i 2034, har vi igen en anden blå måne i juli.

Og 19 år efter dette kommer der endnu en i juli 2053.

Blå måner ser ikke rigtig blå ud. Greg Hogan fik dette skud af den blå måne (kun i navn!) I en overskyet himmel den 31. juli 2015. Han skrev: “At have det sjovt med idéen om blå måne …… Jeg blandede det samme billede to gange med et blåt farvetone, og en normal. :) “

Der er 235 fulde måner (235 månemåneder), dog kun 228 kalendermåneder i den 19-årige Metonic-cyklus. Fordi antallet af fulde måner er større end antallet af kalendermåneder, betyder det, at mindst syv af disse 228 kalendermåneder skal have to fulde måner (235 - 228 = 7 ekstra fulde måner) .

Hvis en februar inden for denne 19-årige periode overhovedet ikke har nogen fuldmåne - som det er tilfældet i februar 2018 - betyder det også, at denne ekstra 8. fuldmåne også skal falde i skødet af en anden kalendermåned. Derfor sport året 2018 faktisk to blå måner, i januar og marts 2018, hvilket giver os i alt 8 Blue-Moon-måneder i den kommende 19-årige Metonic-cyklus:

1. 31. januar 2018
2. 31. marts 2018
3. 31. oktober 2020
4. 31. august 2023
5. 31. maj 2026
6. 31. december 2028
7. 30. september 2031
8. 31. juli 2034

Derudover forsikrer Metonic-cyklus os, at syv af 19 år også vil have en sæsonbetonet Blue Moon - tredjedel af fire fulde måner i en sæson. Sæson defineres som tidsperioden mellem en solstice og en ligevægt - eller omvendt. Den sidste blå måne efter sæsonbestemmelsen skete den 21. august 2013. De næste syv sæsonbestemte blåmåner i den 19-årige Metonic-cyklus:

1. 21. maj 2016
2. 18. maj 2019
3. 22. august 2021
4. 19. august 2024
5. maj 20 2027
6. 24. august 2029
7. 21. august 2032

Kort sagt, vi har en månedlig blå måne, hver gang vi har 13 fulde måner i et kalenderår, og en sæsonbetonet blå måne, hver gang vi har 13 fulde måner, der finder sted i mellem på hinanden følgende decembersolstationer.

Nederste linje: Den anden af ​​to juli 2015 fulde måner falder i dag, den 31. juli 2015. Ved populær anerkendelse er den anden fuldmåne, der forekommer i en enkelt kalendermåned, kendt som en blå måne. Takket være det, der kaldes Metonic-cyklussen, 19 år fra nu, i 2034, har vi igen en anden blå måne i juli. Og 19 år efter dette kommer der endnu en i juli 2053.

Månefaser: 2001 til 2100

Doner: Din støtte betyder verden for os