1-2 marts er 1. fuldmåne denne måned

Billede øverst: 1. januar 2018, næsten fuldmåne i Ploiesti, Rumænien via Steliana Cristina Voicu.

Den første af to fulde måner i marts 2018 falder om natten den 1-2 marts 2018. Den anden fulde måne i denne kalendermåned vil ske den 31. marts 2018. Ved populær anerkendelse finder den anden af ​​to fulde måner sted i en kalendermåned er en blå måne.

Ligegyldigt hvor du bor overalt i verden, kan du altid forvente at se en fuldmåne oplyse natten fra skumring til daggry. Fordi månen forbliver mere eller mindre modsat solen hele natten i aften, skal du kigge efter at månen stiger i øst omkring solnedgang, klatre højest op om natten omkring midnat og indstille i vest omkring solopgang.

Månen siges at være nøjagtigt fuld på det nøjagtige øjeblik, at det er modsat solen i ekliptisk eller himmellig længde. Dette fuldmåne-øjeblik kommer den 2. marts 2018, kl. 00:51 Universal Time.

For Nordamerika og Hawaii betyder det, at månen bliver nøjagtigt fuld i aften - den 1. marts 2018 - kl. 20:51 AST, 19:51 EST, 18:51 CST, 17:51 MST, 4:51 pm PST, 15:51 AKST og 14:51 HST.

For både den nordlige og den sydlige halvkugle præsenterer den første fuldmåne i marts 2018 den tredje af tre fulde måner, der skal forekomme mellem december 2017 solstice og marinens ækvivalens.

For den nordlige halvkugle viser den første fuldmåne i marts vinterens endelige fuldmåne; for den sydlige halvkugle er det sommerens sidste fuldmåne.

På den anden side indleder den anden af disse to fuldmåner i marts 2018 den første fulde måne i foråret for den nordlige halvkugle. På den sydlige halvkugle vil denne blå måne den 31. marts 2018 være efterårets første fuldmåne.

I de fleste år sker den kristne fejring af påsken den første søndag efter den første fuldmåne i en forår på den nordlige halvkugle. Selvfølgelig kommer påsken søndag 1. april 2018, dagen efter fuldmåne lørdag 31. marts 2018.

For den sydlige halvkugle vil den blå måne - den anden fuldmåne i marts 2018 - også være deres høstmåne, den nærmeste fuldmåne til efteråret jævnfør.

Nederste linje: Uanset hvor du måtte være på denne aften - natten til 1-2 marts 2018 - nyde den første af to fuldmåner i marts 2018 og sæsonens endelige fuldmåne.