Se 2. rumvandring i 2018 live på mandag

Billede via NASA.

Mandag den 29. januar 2018 udfører to astronauter ombord den internationale rumstation (ISS) årets anden rumvandring for at fortsætte med at arbejde på stationens robotarm.

Live-dækning af rumvandringen er planlagt til at blive sendt på NASA TV, begynder kl. 10:30 UTC (05:30 EST; oversæt til din tidszone). Selve pladsvandringen er planlagt til at begynde kl. 12:10 UTC (7:10 am EST).

Se her.

Ekspedition 54 Flight Engineer Mark Vande Hei fra NASA vil lede udflugten sammen med Flight Engineer Norishige Kanai fra det japanske rumfartsundersøgelsesagentur (JAXA).

Årets første rumvandring skete den 23. januar. Målet med denne rumvandring ifølge en NASA-erklæring var:

... at erstatte en af ​​to overflødige låseendereffekter (LEE) på Canadarm2, stationens robotarm, som har oplevet en vis nedbrydning af dens snarkekabler. En ekstra LEE erstatter den nuværende LEE B.

Mandagens rumvandring fortsætter dette arbejde, og

… [Sikre] den forringede LEE B på stationens Mobile Base System-togvogn som reserve. Lignende arbejde blev udført på robotarms LEE A under en række rumvandringer i oktober sidste år.

Nederste linje: Den anden rumvandring i 2018 er planlagt til mandag den 29. januar 2018. Sådan ser du live.